15.05.2018 | Bulgaria

Fujitsu събира своите ИТ консултанти за съвместна работа по технологиите за дигитална трансформация

Fujitsu TechCommunity показва на водещите технолози как да разгърнат пълния потенциал на дигиталната трансформация за техните клиенти
Лисабон, 15 май 2018 г. – Fujitsu събира своите водещи ИТ консултанти от EMEIA на TechCommunity среща от 15 до 17 май в Лисабон, Португалия. На високотехнологичното събитие ще се дискутират решения на най-наболелите проблеми и предизвикателства пред дигиталната трансформация на клиентите на компанията, започващи от „как да се възползваме от въвеждането на изкуствен интелект (AI)“ до „създаването на нови сценарии за работното място на бъдещето“. От страна на България участниците са шестима, допълнени от четирима представители от Македония и двама от Албания.

Дигиталната трансформация създава възможности, но среща предизвикателства пред себе си. В отговор на това партньорската програма на Fujitsu - SELECT Partner Program, еволюира в посока на създаването на нови бизнес модели и увеличаване на приходите на партньорите чрез необходимите им портфолио от продукти и поддръжка. Събитието събира на едно място водещите консултанти по информационни технологии и обхваща всички аспекти на дигиталната трансформация – от продукти за центрове за данни и компютърни устройства до AI и интернет на нещата (IoT).

Дейв Хазард, вицепрезидент „Channel and Sales Operations“ във Fujitsu в EMEIA, коментира: “На това събитие сме поканили най-големите технологични умове в EMEIA. От една страна искаме да споделим нашите опит и знания със SELECT парньорите ни, но от друга – да научим за техните непрекъснато променящи се изисквания и да осигурим форум, на който парньорите да обсъдят, заедно с техните колеги от бранша, как да се справим с предизвикателствата, пред които всички сме изправени. Ние ще получим ясни указания как да подобрим подкрепата, която предоставяме, докато нашите партньори ще придобият по-ясна визия за това как да помогнат на своите клиенти по пътя им към дигитална трансформация, подкрепени от най-добрите практики за техническо изпълнение.“

Тридневното събитие започва с технологични лекции по най-важните в момента теми за партньорите и клиентите, като: „Реалностите около AI, Machine Learning и квантовите изчисления“, „Реалностите около GDPR“ и „Възможностите на IoT”. Големият брой уъркшопи, допълнени от нетуъркинг и споделяне на добри практики, ще осигури задълбочено изследване на портфолиото на Fujitsu и ще предостави възможността за обсъждане на технически въпроси в детайли.

Участниците могат да опреснят своите знания и да актуализират своята квалификация. Fujitsu академията предлага взимането на изпити за сертифициране, улеснявайки консултантите и търговците във взимането на изпити без допълнителни разходи по теми като Advanced Client Solutions, Virtual Client Computing, Hybrid Cloud, Mission Critical Computing, Data Management, Integrated Systems. Те имат възможността и да надградят своите експертни нива. Присъствието на събитието автоматично ще ре-сертифицира тези, които вече са получили сертификат.

Техническите семинари са интерактивни дискусии с ограничен брой партньори, за разлика от еднопосочните презентации. Всеки един от тях е насочен към ключовите предизвикателства пред партньорската мрежа в комбинация с дълбоко навлизане в технически въпроси и проблеми и силно интерактивни модерирани разговори за споделяне на притеснения, опит и добри практики от реално внедрени решения. Технологичните партньори на Fujitsu – Brocade, Commvault, Intel, Microsoft, NetApp, Citrix, SUSE, Veritas и VMware, също ще участват усилено на срещата със семинари и презентации.


Повече информация за TechCommunity 2018 вижте на https://www.fujitsu.com/global/microsite/tech-community-2018/.


Онлайн ресурси
- Прочетете блога на Fujitsu: http://blog.ts.fujitsu.com
- Последвайте ни в Twitter: http://www.twitter.com/Fujitsu_Global
- Последвайте ни в LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/fujitsu
- Открийте ни във Facebook: http://www.facebook.com/FujitsuICT
- Медиен портал на Fujitsu: http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php
- Новини и актуални събития: http://ts.fujitsu.com/ps2/nr/index.aspx


За Fujitsu
Fujitsu е водеща японска компания за информационни и комуникационни технологии (ИКТ), която предлага пълен набор от технологични продукти, решения и услуги. Близо 140.000 служители на Fujitsu обслужват клиенти на компанията в повече от 100 страни. Ние използваме нашия опит и възможностите на ИКТ да формираме бъдещето на обществото с нашите клиенти. Fujitsu Limited (TSE:6702) обяви консолидирани приходи в размер на 4.1 трилиона йени (39 милиарда долара) за изминалата финансова година, която приключи на 31 март 2018 г. За повече информация, моля посетете http://www.fujitsu.com.

За Fujitsu EMEIA
Fujitsu популяризира Human Centric Intelligent Society, в което иновациите се водят от обединяването на хора, информация и инфраструктура. Нашите 28.000 служители в Европа, Близкия Изток, Индия и Африка (EMEIA) са отдадени на съвместното дигитално създаване, смесвайки бизнес опита с дигиталните технологии и добавяйки нова стойност в една обща екосистема от партньори и клиенти. Ние даваме възможност на нашите клиенти за дигитална трансформация чрез свързани технологични услуги, фокусирани върху изкуствения интелект (AI), интернет на нещата (IoT) и облачните технологии (Cloud), в основата на които стои сигурността. За повече информация, моля посетете http://www.fujitsu.com/fts/about/.


Всички други имена на фирми или продукти, споменати тук, са търговски марки или регистрирани търговски марки на съответните им собственици. Информацията, предоставена в това прессъобщение отговаря на истината във времето на публикуването му и подлежи на промяна без предварително уведомление.