01.06.2018 | Bulgaria

Отбор на S&T България участва в щафетно бягане с благотворителна кауза „Помогни ми да се чувствам значим“

На 03.06.2018 г. бегачите на S&T Rockets ще се включат в щафета по бягане Postbank Business RunPostbank Business Run e щафета по бягане за отбори от фирми. Всеки отбор се състои от 4 души, всеки състезател бяга 4 км (4 обиколки); общо 16 км на отбор. Състезанието ще се проведе за 5-ти път на територията на Бизнес Парк София на 3 юни 2018 (неделя). По традиция 30% от таксите на събитието даряваме за благотворителност, a каузата на Postbank Business Run да свързва бизнес с благотворителност бе номинирана на наградите на Българския дарителски форум през 2017.

Събитието е организирано от Спортен клуб "Бегач".
Спортен клуб "Бегач" е основан през 2012 с цел да развива бягането и здравословния начин на живот чрез спорт.

За проекта „Помогни ми да се чувствам значим“

В центъра на нашата грижа за деца и младежи с интелектуални затруднения стои индивидуалният подход и стремежът да открием личния потенциал на всяко дете/младеж и да насърчаваме развитието на силните му страни. Индивидуалната подкрепа, която предоставяме е свързана с обезпечаване на ежедневна трудотерапия. Трудотерапията е терапевтичен метод, състоящ се в изпълняване на ежедневни дейности от бита като готварство, градинарство, поддържане на дома, обучение в различни занаятчийски умения.

Трудотерапията е изключително важно средство за компенсиране на трудностите в развитието, повишаване нивото на самостоятелност и развитие на умения за учене и работа. С помощта на трудотерапия се стремим към преодоляване на функционалното увреждане, постигане на по-високо ниво на самостоятелност и улесняване на участието на децата и младежите в обществения живот. Трудотерапевтичните дейности спомагат за развитието на двигателни умения, груба и фина моторика, концентрация, внимание и самоконтрол, усвояване на основни понятия, формиране на естетически нагласи, пространствено-времева ориентация.

Трудотерапията е средство за придобиване на умения, които биха дали възможност за реализация на трудовия пазар и не на последно място шанс за хората с увреждания да бъдат полезни, да се чувстват оценени и удовлетворени от себе си.

Средствата, набрани от събитието, ще бъдат инвестирани в продължаване на трудотерапията на младежите в къщите от семеен тип в Кюстендил и Казанлък, като:
•2500 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 5 младежи;
•5000 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 10 младежи;
•7500 лева ще осигурят едногодишна трудотерапия за 15 младежи.