25.06.2018 | Bulgaria

Webit.Festival Europe 2018 - събитието поставя България на картата на иновациите и дигиталните технологии

Webit.Festival Europe е част от Европейската седмица на цифровите технологии и иновациите - водещото събитие на българското председателство на Съвета на ЕС по въпросите на цифровите технологии.Събитието се провежда под мотото "Преоткриване бъдещето на Европа".
Дигиталната седмица на Европа ще посрещне над 7000 участници от над 100 страни, сред които 1500 водещи политически лидери от Европа и света (държавни глави, еврокомисари, министри, кметове, евродепутати), 6000+ световни лидери в бизнеса, глобални и европейски основатели и предприемачи, иноватори, учени и експерти в дигиталната икономика; Събитието избира и представя най-добрите 200 стартиращи компании в Европа.

Въпреки подчертаната си бизнес насоченост Webit.Festival е събитие, в което всеки може да се припознае. По време на 12-те паралелни конференции на фестивала ще бъдат обсъждани теми, свързани с маркетинг, иновации, транспорт, здравеопазване, технологии за развитие на градска среда, сигурност и поверителност на личната информация, големи бази данни и дигитална трансформация на бизнеса и обществото.

“Ние създаваме интензитет от възможности за България! Привличаме в София най-иновативните компании в света, политици, инвеститори, предприемачи и научни общности и ги мотивираме да работят заедно за по-добър живот на хората чрез развитие на предприемачеството, трансфера на технологии и иновациите в България и света”, казва изпълнителният председател на Webit.Foundation Пламен Русев. По думите му Webit.Festival е брилянтен начин да стимулираме мисленето и фантазията си, за да можем днес да бъдем там, където конкурентите ни ще бъдат утре.

Събитието поставя България на картата на иновациите и дигиталните технологии и носи на страната уникална стойност заради стотиците гост лектори. То играе ролята както на компас, така и на барометър, като ни дава картина за ситуацията у нас и я сравнява с всичко останало по света, като по този начин задава посоката ни за развитие през следващите години.