08.02.2019 | Bulgaria

Златният медал е логичен резултат

Проф. Димитров, заместник ректор по учебната дейност, връчи на магистър инженер Македонка Маркова златен медал и грамота от Академичното ръководство.


Вече втора година Македонка Маркова е част от екипа на S&T България. Родена е в Сандански. Ако имате късмета да ви го каже лично, то ще бъде със страст и дълбоко знание – за траките, за планините наоколо, за виното, за Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Такава е Мики, пълно посвещаване влага и в своята работа. Твърди, че когато вижда качествено ехографско изображение на човешки ембрион, е вълнуващо и смислено.

В благоевградската професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ Мики е увлечена по литературата, справя се отлично по математика и грейва, когато открива физиката. Приета е в Техническия университет в София. През летните ваканции е на бригада в САЩ.

Мики продължава в магистърската програма по Медицинска техника в Машиностроителния факултет на ТУ София. Добра организация, много труд и всеотдайност са елементи от формулата й за успех.

На церемонията по дипломирането, заместник ректорът по учебната дейност проф. Димитров връчи на магистър инженер Македонка Маркова златен медал и грамота от Академичното ръководство. За нас е радост усмихнатата и стойностна млада дама да е сред нас. Мики, гордеем се с теб!