19.03.2019 | Bulgaria

Симпозиум на S&T България в Дни на eхокардиографията - София 2019

„Триизмерна количествена оценка на митралната клапа в ерата на структурни интервенции“ e темата на симпозиума на S&T България, който ще се проведе на 6-ти април 2019 г., от 16 ч., в зала Мусала на хотел Хилтън, СофияЗа пета поредна година Фондацията по неинвазивна образна диагностика и Работната група по неинвазивна образна диагностика провеждат научния форум „Дни на ехокардиографията – София 2019“, който ще се състои в в периода 5 – 7 април 2019 г. в зала „Мусала” на хотел Хилтън, София. Основната тема на събитието тази година е „Митрална клапа“. В програмата са включени лекции и клинични случаи, които ще бъдат представени от български и чуждестранни лектори – експерти в областта на неинвазивната диагностика – ЕхоКГ, КАТ, ЯМР при деца и възрастни. Ще се включат гост лектори от Великобритания, Белгия, Франция, Италия, Унгария и др.

Програмата ще бъде съпроводена със специалната сесия с презентации на редки клинични случаи от реалната практика, презентирани от млади кардиолози. И тази година събитието ще бъде съвместна изява на ЕАCVI и Фондацията по неинвазивна образна диагностика в кардиологията, която обявява награда за образователен грант за най – добре представил се млад кардиолог, както и много други награди за презентирани клинични случаи.

В научната програма е включен симпозиумът на S&T България, който ще се проведе на 6-ти април 2019 г. (събота) от 16.00 ч., в зала Мусала на хотел Хилтън. Гост-лекторката проф. Астрид Апор от Унгария е поканената от PHILIPS HEALTHCARE. Темата на нейната лекция е Триизмерна количествена оценка на митралната клапа в ерата на структурни интервенции. Поф. Апор е родена през 1965 г., завършва гимназия „Фазекас Михали” със специалност математика, а през 1989 г. Медицинския университет Semmelweis в Будапеща. Започва работа в болницата Nyírő Gyula, а от 1992 г. - в Университета Semmelweis, факултет по сърдечно-съдова хирургия. През 1994 г. специализира анестезиология и интензивна медицина, а през 2007 г. -кардиология. Основната област, в която проф. Астрид Апор работи днес, е ехокардиография и съдова ултрасонография.

Едновременно с научната програма е организирана изложба на водещи медицински компании. На своя щанд, на конгресния етаж пред зала Мусала, S&T България представя ехокардиографска апаратура на PHILIPS HEALTHCARE. От началото на 2013 г. S&T България е единствен дистрибутор и оторизиран сервиз на пълната гама продукти на Philips Healthcare за България. Компанията предлага богато разнообразие от висококачествена медицинска апаратура, в това число - ултразвукови системи, рентгенови апарати, ядрено – магнитни резонанси, системи за образна диагностика в нуклеарната медицина, кардио-мониторни системи, информационни решения за медицината и пациентни монитори. S&T България разполага с професионална сервизна мрежа със сервизни бази в София, Варна и Пловдив. Сервизният екип обединява обучени и сертифицирани от - Philips Healthcare инженерни специалисти, с дългогодишен опит и задълбочено познаване на медицинските технологии. Това осигурява на клиентите пълно и ефективно гаранционно и след гаранционно обслужване на закупената от тях апаратура.