08.09.2019 | Bulgaria

S&T България - Златен партньор на 29-тия Конгрес на Световното дружество на кардиохирузите и гръдните хирурзи

Световният конгрес събра елита на кардиохирурзите от 6 до 8 септември в София. Фокус на събитието бяха новостите в хирургията и сложните белодробни трансплантацииВ качеството си на оторизиран дистрибутор на PHILIPS Healthcare за България, S&T се включи със свой изложбен щанд, както и с презентация в научната програма на форума. Лекция на тема: „Ранно откриване и минимално инвазивно лечение на рака на белия дроб“ бе изнесена от Лукаш Смолин - водещ кардиологичен специалист и старши апликант във PHILIPS.

Още изтъкнати световни експерти по гръдна, съдова и кардиохирургия бяха лектори по теми, свързани с развитието и въвеждането на иновативни технологии в областта на спешната коронарна, гръдната, торакоскопската и съдова хирургии, неонаталната кардиохирургия, предизвикателствата пред гръдната и сърдечната трансплантации.

Председател на Организационния комитет на конгреса бе изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Екатерина“ проф. д-р Генчо Начев, чийто мандат като президент на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия ще продължи до есента на 2020 г.